Woning verkopenBij Pieters NVM-makelaars staat u centraal!

Wij beseffen als geen ander dat de verkoop van uw woning een van de belangrijkste beslissingen is in uw leven. Zeker in de huidige markt komt er bij het verkopen van een woning meer bij kijken dan alleen het plaatsen van een “te koop bord”.


Wat kunt u van ons verwachten:

NVM begeleiding, persoonlijk en actief met 110% inzet!


Prijs

Wij maken een uitgebreide marktanalyse van uw woning. Samen met u stellen wij de vraagprijs vast en geven wij u een reële verwachting van de opbrengst van uw woning.


Marketing

De promotie en presentatie vormen een zeer belangrijk onderdeel van het verkoopproces. Wij zorgen voor een hoge notering van uw woning bij de zoekresultaten op Funda. Funda ontwikkelt voortdurend nieuwe middelen om het woningaanbod zo gericht mogelijk aan de woningzoekende consument te presenteren. Als innovatief makelaarskantoor volgt Pieters NVM-makelaars deze ontwikkelingen op de voet en gebruikt ze om uw woning sneller te verkopen!


Potentiële kopers

Kandidaat-kopers reageren op onze website, komen langs op kantoor en spreken wij bij een bezichtiging. Uw woning brengen wij uiteraard onder de aandacht van deze woningzoekers!

Verder zullen wij indien u dit wenst uw woning promoten via uw social network sites (Hyves, Facebook, Twitter ed) Uw eigen en ons netwerk dragen bij aan de verkoop van uw woning!


Bezichtigingen

Enthousiaste bezichtigingen met kandidaat-kopers, eventueel in de avonduren of in het weekend. Na afloop van de bezichtiging zullen wij u informeren over het verloop van de bezichtiging.


Uw woning is verkocht!

Na het zorgvuldig vastleggen van de afspraken in de koopakte, zorgen wij voor de inspectie van de woning met de koper en de begeleiding naar de notaris.


Vrijblijvend verkoopadvies!

Nieuwsgierig geworden wat Pieters NVM-makelaars voor u kan betekenen? Vult u dan het contactformulier in! Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op voor een vrijblijvend en gratis verkoopadvies!
Gratis verkoopadvies

Om u het beste van dienst te zijn bij de verkoop van uw woning maken we graag een afspraak bij u thuis. U krijgt allereerst een vrijblijvende en kosteloze indicatie van de waarde van uw woning waarbij we tevens uiteen zetten wat we voor u kunnen doen bij uw verkoop. Verkopen is namelijk meer dan alleen een bord in de tuin en klanten rondleiden.

Pieters NVM-makelaars werkt met een evenwicht tussen een zakelijke benadering van de verkoop en met een persoonlijke instelling. Wij werken met gevoel voor de cliënt en het huis dat wordt verkocht. Waarom koopt iemand een huis of kiest hij voor een bepaalde makelaar? Exact! Om het juiste gevoel!

Pieters NVM-makelaars werkt daadkrachtig en actief. In onderstaand verkoopplan geven wij u een algemene opgave van de mogelijkheden. In een persoonlijk gesprek zullen wij het verkoopplan aanpassen aan uw wensen.

Algemeen verkoopplan:

 • inventariseren van uw wensen met betrekking tot de verkoop
 • het presenteren van uw woning op NVM-site Funda.nl
 • presentatie van uw woning op onze eigen website
 • uw woning wordt ingevoerd in het unieke NVM-uitwisselingssysteem waardoor alle ingeschreven NVM-makelaarskantoren en hun klanten doorlopend worden geïnformeerd
 • een fraaie foto met bondige omschrijving in onze etalage
 • uitgebreide kleurenbrochure met daarin o.a. de indelingstekening, kadastrale informatie en uitgebreide tekst en goede foto’s
 • actief op zoek naar kandidaat-kopers door uitgebreid netwerk
 • het plaatsen van een advertentie op de achterpagina van de zondagskrant
 • het plaatsen van een te koop bord
 • de onderhandeling met de potentiële koper met als doel de beste verkoopprijs te realiseren
 • het opstellen van de verkoopakte en afhandeling van alle formaliteiten
 • eindinspectie met de kopers bij uw woning
 • begeleiding bij de notaris en de controle op de eindafrekening
 • ook na de overdracht is Pieters NVM-makelaars uiteraard voor u beschikbaar
Naast het algemene verkoopplan wordt een persoonlijk plan opgesteld, waarin met name wordt gekeken naar de mate van courantheid, de actuele vraag en aanbod, de verkooptijd en de doelgroep.


Makelaarstarief bij verkoop: helder, duidelijk en zeer gunstig!

Uw huis verkopen wij goed en tegen de beste marktwaarde, maar ook krijgt u een gunstig tarief voor onze dienstverlening. U krijgt de volledige verkoopservice van ons kantoor, van A tot Z. U betaalt bij ons geen krantenadvertentiekosten bij verkoop van de woning (tenzij u iets anders met onze makelaar afspreekt).

Een combinatie-korting voor nog meer voordeel!

Naast de verkoopbegeleiding kiest u Pieters NVM-makelaars voor de aankoop van uw nieuwe woning. U krijgt dan van ons combinatie-korting!

Extra pakket-korting?

U wilt nog meer korting?
Ja, dat kan met de extra pakket-korting als u kiest voor de andere diensten van ons kantoor. Pakket-korting is mogelijk in combinatie met uw nieuwe hypotheek en/of verzekeringspakket via ons kantoor.


Een gratis waardebepaling met verkoopadvies?

Een afspraak is zo gemaakt, telefoon: 0223-668181
Een goede voorbereiding maakt het u gemakkelijk:

Wij adviseren, indien aanwezig, de volgende stukken bij de hand te houden. Deze documenten zijn nodig om te starten met de verkoop van uw woning en onze makelaar-taxateur zal erom vragen tijdens de opname van de woning.

Het eigendomsbewijs:

De akte die u van de notaris heeft ontvangen toen u zelf eigenaar werd van de woning. Hierin kunnen allerlei belangrijke zaken in omschreven zijn, zoals erfdienstbaarheden, kwalitatieve rechten en plichten, anti-speculatiebedingen, kettingbedingen, grondverontreiniging, aanwezigheid van een ondergrondse tank etc.

Overige akten:

Mogelijk zijn er nog meer overeenkomsten of aktes waarin zaken staan beschreven die te maken hebben met uw woning.

(Ver)bouwtekeningen:

Zeker de moeite waard om even te kijken of u goede plattegronden en gevelaanzichten heeft van uw woning. Als u die niet bezit, kunt u het aan de buren of bij de gemeente vragen. Soms zijn er, met name van hele oude panden, geen tekeningen meer aanwezig.

Een taxatierapport:

De kans is groot dat u nog een oud taxatierapport heeft, die is opgemaakt toen u zelf het huis kocht, na een verbouwing of hypotheekwijziging.

Een (oude) verkoopbrochure:

Wellicht heeft u destijds de woning via bemiddeling van een makelaar gekocht. Dan is de kans groot dat u nog over een verkoopbrochure van de woning beschikt. Hierin kan nuttige informatie staan over de onderhoudstoestand van de woning of een leuke aanbiedingtekst.

Een tanksaneringscertificaat:

Bij een oudere woning bestaat de kans dat er ooit op olie is gestookt. Zeker bij ondergrondse tanken kan er sprake zijn van bodemverontreiniging. Iedereen was een aantal jaren terug verplicht de tank te verwijderen of te saneren. Erkende bedrijven overhandigden een certificaat, als bewijs dat de tank en grond gesaneerd waren.

Bij een appartement:

Bij een appartement kan er sprake zijn van een lidmaatschap van een coöperatieve vereniging of een appartementsrecht. In beide gevallen is het gemakkelijk om de volgende stukken van de vereniging van eigenaren bij de hand te hebben. Heeft u ze niet, vraag ze dan op bij de administrateur of penningmeester van de vereniging.

 • Het jaarverslag;
 • De statuten van de vereniging;
 • De begroting;
 • De notulen van de laatste vergaderingen;
 • Het huishoudelijk reglement;
 • Akte van splitsing.

Bij overlijden:

De verklaring van erfrecht.

Bij scheiding:

De boedelverdeling.

Bevoegd voor ondertekening?

In bovenstaande gevallen is het van belang dat degene die overgaat tot verkoop en de opdracht tot dienstverlening ondertekent ook bevoegd is om deze handeling te verrichten.

Uw informatieplicht:

De verkoper heeft een informatieplicht. Een kopie van de volgende zaken adviseren wij mee te geven aan onze makelaar-taxateur:
 • De tekeningen van de woning;
 • De stukken van een vereniging van eigenaren(indien van toepassing);
 • Het eigendomsbewijs tanksaneringcertificaat (indien van toepassing);
 • Een bouwtechnisch rapport (indien aanwezig of als u deze heeft laten opmaken).
Verdere informatie kan een belangstellende via onze kantoor verkrijgen bij uw woning. Als u op bovenstaande wijze te werk gaat heeft u de koper goed geïnformeerd.


Meer weten?

Een afspraak is zo gemaakt: telefoon 0223 - 66 81 81.
Verkooptips van makelaar Pieters!

Als huiseigenaar kunt u een belangrijke rol spelen in de snelle verkoop van uw woning. Als u de volgende 20 stappen neemt helpt u uw makelaar uw huis sneller te verkopen voor de best mogelijke prijs.

Maak de eerste indruk zo indrukwekkend mogelijk

Een goed gemaaid gazon, goed verzorgde struiken en perken en een opgeruimde entree naar de voordeur heten de bezoeker welkom. Net zoals een fris geschilderde (of tenminste goed schoongemaakte) voordeur. Als het herfst is, hark de bladeren bij elkaar. Hoe minder obstakels tussen de aspirant koper en uw huis, hoe beter.

Frisheid en geur is belangrijk:

Laat het lekker ruiken in huis en lucht de kamers. Zet een bos verse bloemen op tafel en een schaal met fruit. Zet de meubels in de was.

Ruime garage en lege oprit:

Zorg dat de garage netjes aan kant is en leeg. Zet de auto even buiten. Nog beter de auto in een andere straat en niet voor de deur!

Een schoon en opgeruimd huis is veel aantrekkelijker voor kopers dan een rommelig huis. Ruimte is belangrijk!

Investeer een paar uur in uw toekomst

Hier is uw kans om wat in het onroerend goed te verdienen. Maak de woonkamer, de badkamer en de keuken eens goed schoon. Als er krassen in het houtwerk zitten of de verf is hier en daar beschadigd, denk eens aan een eenvoudige opknapbeurt. Soms is een nieuw behangetje net wat een kamer nodig heeft. Kopers zien liever hoe geweldig uw huis er uit ziet dan hoe goed het eruit kan zien 'met een beetje werk'.

Controleer alle kranen en lichtpunten

Druppelende kranen werken op de zenuwen, verkleurde wastafels suggereren slecht of verouderd sanitair. Doorgebrande lampen houden de aspirant koper in het duister. Laat kleine probleempjes geen schaduw werpen op de goede kanten van uw woning.

Sluit een goede deal niet buiten

Als er deuren van kasten klemmen dan kunt u er zeker van zijn dat die wetenschap ook bij de bezoeker in het hoofd vast blijft zitten. Een schaaf en wat eenvoudig repareerwerk voorkomt onnodige uitleg. Een kleine inspanning van uw kant kan de deur open zetten naar de verkoop van uw woning.

Denk aan veiligheid

Huiseigenaren leren om te leven met allerlei zelf opgezette 'boobytraps': rolschaatsen op de trap, slingerende verlengsnoeren, glijdende vloerkleedjes en laag hangende lampen. Zorg ervoor dat uw huis zo veilig mogelijk is voor nietsvermoedende bezoekers.

Maak ruimte in de extra ruimte

Aspirant kopers zijn op zoek naar meer dan alleen comfortabele ruimte om in te wonen. Ze zoeken ook naar opbergruimte. Zorg ervoor dat de kelder, de zolder, het schuurtje en de garage schoon zijn en opgeruimd. Verwijder overbodige spullen.

Denk aan uw kasten

Hoe beter uw kledingkasten georganiseerd zijn, hoe ruimer ze lijken. Dit is het moment om die kleding die u niet meer draagt aan een liefdadigheidsinstelling te geven.

Laat uw badkamers schitteren

Badkamers verkopen huizen, dus laat ze schitteren. Controleer en repareer lelijke voegen langs het bad en in de douche. Voor extra allure, toon uw beste handdoeken en douchegordijnen. Een bloemetje kan wonderen doen.

Creëer droom slaapkamers

Open de ogen van de kopers door de gezellige warmte van uw slaapkamer. Voor een extra ruime indruk haalt u het meubilair eruit wat niet echt nodig is. Een kleurrijke beddensprei en frisse gordijnen doen wonderen.

Open alles overdag

Laat het zonlicht binnen! Open alle gordijnen en vitrages zodat de aspirant koper zien kan hoe licht en opwekkend uw woning is. Zet een vrolijk boeket bloemen op tafel of in de hal.

Verlicht alles ’s avonds

Maak de bezichtiging een verlichting door alle lichten aan te doen. Zowel buiten als binnen. Verlichting voegt kleur en warmte toe en geven de bezoekers het gevoel welkom te zijn. Een brandende open haard creëert een gevoel van behaaglijkheid en gezelligheid.

Vermijd de massa’s

Aspirant kopers voelen zich vaak als indringers als ze een huis binnenkomen vol met mensen. In plaats dat ze uw woning de attentie geven die het verdient, haasten ze zich er waarschijnlijk doorheen. Het is beter als er zo weinig mogelijk mensen aanwezig zijn.

Zorg voor uw huisdieren

Honden en katten zijn geweldige huisgenoten, maar niet als het om een bezichtiging gaat. Ze hebben een talent om voor de voeten te lopen. Dus doe iedereen een plezier. Laat Vlek en Bonzo buiten, of in ieder geval uit de weg.

Denk aan het volume

Rock en roll blijft altijd bestaan. Maar het kan het einde zijn van de verkoop van de woning. Als het tijd is voor de bezichtiging, dan is het tijd om de radio of de stereo wat zachter te zetten. Het liefst gaan de televisie en de stereo helemaal uit.

Ontspan

Wees vriendelijk, maar probeer niet om de conversatie te forceren. Bezoekers willen graag de woning bekijken met zo min mogelijk afleiding.

Maak geen excuses

Ongeacht hoe bescheiden uw woning is, maak nooit excuses voor eventuele tekortkomingen. Mocht een aspirant koper een minachtende opmerking maken over uw woning, laat dan de ervaren makelaar van Pieters het woord doen.

Blijf op de achtergrond

Niemand kent uw huis zo goed als u. Maar makelaar Pieters weet hoe kopers zijn, wat ze willen en waar ze naar zoeken. U maakt het uw makelaar een stuk makkelijker om de voordelen van uw huis over te brengen aan de kopers als u op de achtergrond blijft.

Maak geen kringloop winkel van uw woning

Als aspirant kopers uw huis bezichtigen, leidt ze dan niet af door hen overtollig meubilair te verkopen. U kunt daardoor de verkoop van uw woning verliezen.

Respecteer ervaring

Als een aspirant koper met u wilt praten over de prijs of de voorwaarden, of over andere zaken die met uw woning te maken hebben, laat hem dan met een expert spreken: uw eigen makelaar.

Help uw makelaar:

U maakt het uw makelaar wat gemakkelijker als alle afspraken voor een bezichtiging via zijn of haar kantoor gemaakt worden. U zult het resultaat waarderen!
Meest gestelde vragen:

Uw tien vragen over bezichtigingen, onderhandelingen, koopovereenkomsten en meer. 'Word ik koper als ik de vraagprijs bied?' en 'Wanneer komt de koop tot stand?', zijn vragen waar veel misverstanden over bestaan. Onderstaand krijgt u antwoord op deze vragen en nóg acht veel voorkomende onduidelijkheden in het traject van uw interesse in een woning tot en met het bod dat u doet op een woning en de uiteindelijke aankoop.

 1. Wanneer ben ik in onderhandeling?

 2. Mag een makelaar doorgaan met bezichtigingen als er al over een bod onderhandeld wordt?

 3. Kan verkoper de vraagprijs van een woning tijdens de onderhandeling verhogen?

 4. Wanneer komt de koop tot stand?

 5. Word ik koper als ik de vraagprijs bied?

 6. Mag een makelaar tijdens de onderhandeling het systeem van verkoop wijzigingen?

 7. De makelaar vraagt een 'belachelijke' hoge prijs voor een woning. Mag dat?

 8. Wat is een optie?

 9. Als ik de eerste ben die belt voor een bezichtiging, de eerste die bezichtigt of de eerste die een bod uitbrengt, moet de makelaar in deze gevallen ook het eerst met mij in onderhandeling gaan?

 10. Zit de makelaarscourtage in de 'kosten koper'?Meer weten?

Een afspraak is zo gemaakt: telefoon 0223 - 66 81 81.Afspraak maken met pieters! Klik hier om een afspraak te maken met Pieters


Gratis waardebepaling! Gratis waardebepaling!