AankoopmakelaarWaarom een NVM aankoopmakelaar?


Woning kopen? NVM makelaar mee!

Door deskundigheid, ervaring en marktkennis bespaart een aankoopmakelaar voor u duizenden euro’s, tijd en problemen. De kosten van een eigen aankoopmakelaar verdient u terug dankzij:

 • Een lagere koopprijs dan uzelf zou kunnen realiseren.

 • Inzicht in de waarde van de woning.

 • Essentiële informatie over de woning, zoals: gebreken, erfdienstbaarheden, vereniging van eigenaars, bouwkundige staat (moet er wel of niet bouwkundig worden gekeurd, onder welke voorwaarden en met welke omschrijving), bestemmingsplan e.d.

 • Het op het juiste moment in de onderhandelingen naar voren brengen van de voorwaarden van de koop, overname roerende zaken, transportdatum etc.

 • Tijdwinst door deskundige afwikkeling van alle zaken.


Pieters voor de beste aankoopbegeleiding!

Wij zijn u graag van dienst bij de aankoop van uw woning!
Persoonlijke en deskundige begeleiding door een NVM-makelaar.


Een NVM-aankoopmakelaar die uw belangen centraal heeft bij de aankopen van uw huis.

U heeft uw droomhuis gevonden en wilt deskundige begeleiding door een NVM-makelaar? Kies voor Pieters NVM-makelaars! Immers de verkopende makelaar behartigt de belangen van de verkoper! Onze aankoopmakelaar staat u deskundig bij van het begin tot het einde van de aankoop van uw nieuwe woning!

NVM-aankoopmakelaar John Pieters staat voor: veel ervaring bij aankoop, deskundig, actief en persoonlijk.

Een goed huis en voor de juiste prijs?

U koopt niet dagelijks een nieuwe woning. Er komt veel bij kijken en u wilt er jaren gelukkig en zonder zorgen wonen. Onze aankoopmakelaar kijkt naar de bouwkundige en juridische zaken. Hoe is het onderhoud? Eigen grond? is de erfafscheiding juist? Houtworm in het dak? Is de vloer goed? Klopt de koopakte? Is de koopsom juist? Is een bouwkundigekeuring nodig? Bij al dit soort vragen staat onze makelaar, John Pieters, naast u met raad en daad!

Onderhandelen met de verkopende partij

Na de inspectie van de woning krijgt u een aankoop- en prijsadvies. In overleg met u starten wij de onderhandelingen met de verkopende partij. Uw belangen staat bij onze aankoopmakelaar centraal! John Pieters onderhandelt dagelijks met particulieren en makelaars. Hij is specialist in het onderhandelen. Hierdoor koopt u de juiste woning tegen de meest gunstige aankoop-prijs. Dit levert u duizenden euro's voordeel op!

Makelaarstarief bij aankoop: helder, duidelijk en zeer gunstig!

Uw nieuwe huis kopen wij goed en gunstig voor u aan, maar ook krijgt u een gunstig tarief voor onze dienstverlening. Wij berekenen u geen percentages, 1 % of 1,5 % van de aankoopprijs. Wij berekenen een vast tarief vanaf € 950,00 excl. btw.

Een combinatie-korting voor nog meer voordeel!

Naast de aankoopbegeleiding kiest u Pieters NVM-makelaars voor de verkoop van uw oude woning. U krijgt dan van ons extra korting!

Extra combinatie-korting?

U wilt nog meer korting?
Ja, dat kan met de extra combinatie-korting als u kiest voor de andere diensten van ons kantoor. Pakketkorting is mogelijk in combinatie met uw nieuwe hypotheek en/of verzekeringspakket via ons kantoor.

Wij berekenen u alleen makelaarskosten als u de woning ook echt koopt!
Aankoopmakelaar en verkoopmakelaar

Wat is het verschil?


 • Een aankoopmakelaar adviseert de koper van een huis


 • Een verkoopmakelaar adviseert de verkoper van een huis


Op het eerste gezicht lijkt dat volkomen logisch en niets bijzonders. Stel, u wilt een huis kopen. In de meeste gevallen krijgt u dan te maken met de makelaar van de verkopende partij. Deze verkoopmakelaar behartigt echter niet úw belang, maar dat van de verkoper. Veel mensen zijn zich dat onvoldoende bewust. Daarom is het altijd verstandig een eigen, onafhankelijke adviseur in de arm te nemen: een NVM-aankoopmakelaar.

Natuurlijk bent u niet verplicht een aankoopmakelaar in te schakelen. Maar dan mist u wel zijn kennis en ervaring en moet u bijvoorbeeld ook zelf onderhandelen met de verkoopmakelaar. Vergelijkt u het maar eens met twee mensen die een juridisch geschil hebben. Ook dan neemt elke partij een eigen adviseur (advocaat) in de arm. Met makelaars is het eigenlijk net zo. Een huis kopen doe je immers niet zomaar en juist dan is het prettig als een deskundige adviseur voor úw belangen opkomt.

Let op: een NVM-makelaar kan de ene keer aankoopmakelaar zijn en de andere keer verkoopmakelaar. Hij heeft zowel van aankoop als verkoop veel verstand. Een NVM-makelaar mag echter nooit tegelijkertijd optreden voor de verkoper en koper bij één en hetzelfde huis. Net als een advocaat die niet tegelijkertijd voor beide partijen mag werken.

Meer weten?

Een afspraak is zo gemaakt: telefoon 0223 - 66 81 81.
De 10 meest gestelde vragen over de aankoopmakelaar

Een NVM-makelaar behartigt alleen úw belang

De meeste mensen weten niet dat een makelaar alleen voor de koper óf verkoper van hetzelfde huis mag optreden. De NVM ziet daar gelukkig streng op toe. Toch raden wij u aan ook zelf goed op te letten als u een huis gaat kopen of verkopen.

Aankoopmakelaar of verkoopmakelaar?

Een NVM-makelaar werkt bij de transactie van een huis nooit voor twee partijen tegelijk. Dat zou namelijk niet correct zijn. Vergelijkt u het maar eens met twee mensen die een juridisch geschil hebben. Dan neemt elke partij een eigen advocaat in de arm. Met een makelaar is het eigenlijk net zo. Als hij al voor de verkoper werkt, kan hij u onmogelijk eerlijk adviseren over de aankoop van uw huis. En andersom geldt dat natuurlijk ook. Afhankelijk of u een makelaar nodig heeft voor het kopen of verkopen van een huis, spreken we van een aankoopmakelaar of verkoopmakelaar. Natuurlijk kan een NVM-makelaar de ene keer aankoopmakelaar zijn en de andere keer verkoopmakelaar. Want zowel van aankoop als verkoop heeft hij veel verstand. Maar hij zal dit dus nooit doen bij één en hetzelfde huis.

Waar moet u op letten?

 • een NVM-aankoopmakelaar behartigt alleen de belangen van de koper
 • een NVM-verkoopmakelaar werkt alleen voor de verkoper
 • een NVM-makelaar werkt dus nooit voor beide partijen tegelijk
Alles wat u over een aankoopmakelaar moet weten

1. Wat bespaar ik als ik een huis koop met behulp van een eigen aankoopmakelaar?

Door deskundigheid, ervaring en marktkennis bespaart een aankoopmakelaar voor u duizenden euro’s, tijd en problemen. De kosten van een eigen makelaar verdient u terug in:
 • een lagere kooprijs dan uzelf zou kunnen realiseren
 • inzicht in de waarde van de woning
 • essentiële informatie over de woning, zoals:
  erfdienstbaarheden, vereniging van eigenaars,
  bouwkundige staat (moet er wel of niet bouwkundig worden gekeurd, onder welke voorwaarden en met welke omschrijving),
  bestemmingsplan e.d.
 • het op het juiste moment in de onderhandelingen naar voren brengen van de voorwaarden van de koop, overname roerende zaken, transportdatum etc.
 • tijdwinst door deskundige afwikkeling van alle zaken.


2. Bezichtigen kan ik zelf, maar kan ik een makelaar inschakelen die voor mij onderhandelt?

In overleg met uw aankoopmakelaar zal dit zeker tot de mogelijkheden behoren. Op het moment dat u uw droomhuis heeft gevonden, zal uw makelaar de woning gaan opnemen en u informeren en adviseren over de belangrijke aspecten. Vanaf dat moment kan uw makelaar het aankooptraject oppakken en begeleiden.

3. Wanneer moet ik mijn aankoopmakelaar betalen?

Het inschakelen van een aankoopmakelaar is meestal op basis van no cure no pay. Als er uiteindelijk geen koopovereenkomst wordt gesloten, rekent u er in principe niets af. Overleg als u een aankoopmakelaar inschakelt over het tijdstip van betaling. De meeste makelaars zullen met u afrekenen op de datum dat u eigenaar van de woning wordt. Werkelijk gemaakte kosten (bijvoorbeeld van een bouwkundige keuring) worden uiteraard wel in rekening gebracht.

4. Kan ik de kosten van mijn aankoopmakelaar meefinancieren?

Ja, dat is mogelijk. (Deze kosten zijn echter niet aftrekbaar). De hoogte van het te verstrekken hypotheekbedrag dient uiteraard wel toereikend te zijn.

5. Kan mijn aankoopmakelaar taxeren voor de financiering van mijn woning?

Nee, de taxatie voor de financiering dient te geschieden door een makelaar/taxateur die onafhankelijk is, dus een makelaar die niet betrokken is geweest bij de aan- of verkoop van de woning. U kunt natuurlijk wel uw aankoopmakelaar vragen om een taxatie te regelen.

6. Kan ik mijn aankoopmakelaar inschakelen voor de aankoop van een huis dat niet te koop staat bij een NVM-makelaar?

Ja, dat kan. Bij iedere woning die te koop wordt aangeboden, kan een aankoopmakelaar voor u bemiddelen.

7. Kan ik een eerste bezichtiging alleen doen?

Natuurlijk kan dat. De eerste indruk is belangrijk. Als het huis u bevalt, belt u met een NVM-aankoopmakelaar om een afspraak te maken voor een tweede bezichtiging. Uw aankoopmakelaar bezichtigt het pand dan met u en met de verkopend makelaar. Vervolgens bespreekt uw aankoopmakelaar alles met betrekking tot het pand met u en bepaalt u gezamenlijk het te volgen traject.

8. Als er een verkoopmakelaar is, heb ik dan toch een aankoopmakelaar nodig?

De makelaar die de woning in de verkoop heeft, behartigt de belangen van de verkoper. Hij of zij mag u dus niet helpen bij het te volgen onderhandelingstraject. U doet er goed aan om zelf een aankoopmakelaar in te schakelen. Uw aankoopmakelaar is een deskundige, heeft kennis van de plaatselijke markt en het belangrijkste: hij behartigt úw belangen. Ondanks de informatieplicht van de verkopende partij, heeft de koper ook een onderzoeksplicht. Uw aankoopmakelaar kan u daar nader over informeren.

9. Kan de aankoopmakelaar ook de hypotheek regelen?

Uw aankoopmakelaar is (meestal) geen hypotheekadviseur, maar kan –indien u dat wenst- wel een afspraak voor u maken bij een hypotheekadviseur.

10. Wat doet de aankoopmakelaar nog meer?

Op de dag van de overdracht (transport bij de notaris) zal uw aankoopmakelaar regelen dat u samen met hem of haar uw nieuwe huis kunt inspecteren. Is deze inspectie niet in orde dan zal uw aankoopmakelaar actie ondernemen voordat de akte wordt getekend bij de notaris. Meestal worden tijdens deze inspectie ook de meterstanden voor gas, licht en water opgenomen. Zijn er problemen nadat u de sleutel van uw nieuwe huis heeft ontvangen, dan kunt u altijd terecht bij uw aankoopmakelaar. Indien nodig zal hij of zij contact opnemen met de verkoper (via de verkopend makelaar) en de problemen voor u trachten op te lossen.

Meer weten?

Een afspraak is zo gemaakt: telefoon 0223 - 66 81 81.
Meest gestelde vragen:

Uw tien vragen over bezichtigingen, onderhandelingen, koopovereenkomsten en meer. 'Word ik koper als ik de vraagprijs bied?' en 'Wanneer komt de koop tot stand?', zijn vragen waar veel misverstanden over bestaan. Onderstaand krijgt u antwoord op deze vragen en nóg acht veel voorkomende onduidelijkheden in het traject van uw interesse in een woning tot en met het bod dat u doet op een woning en de uiteindelijke aankoop.

 1. Wanneer ben ik in onderhandeling?

 2. Mag een makelaar doorgaan met bezichtigingen als er al over een bod onderhandeld wordt?

 3. Kan verkoper de vraagprijs van een woning tijdens de onderhandeling verhogen?

 4. Wanneer komt de koop tot stand?

 5. Word ik koper als ik de vraagprijs bied?

 6. Mag een makelaar tijdens de onderhandeling het systeem van verkoop wijzigingen?

 7. De makelaar vraagt een 'belachelijke' hoge prijs voor een woning. Mag dat?

 8. Wat is een optie?

 9. Als ik de eerste ben die belt voor een bezichtiging, de eerste die bezichtigt of de eerste die een bod uitbrengt, moet de makelaar in deze gevallen ook het eerst met mij in onderhandeling gaan?

 10. Zit de makelaarscourtage in de 'kosten koper'?Meer weten?

Een afspraak is zo gemaakt: telefoon 0223 - 66 81 81.


Gratis waardebepaling! Gratis waardebepaling!